İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Petrol Tankerini Alıkoyan İngiltere'ye Uyarı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İngiltere'nin İran'a ait petrol tankerine el koymasının sonuçları olacağı uyarısında bulundu

10.07.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-12:34)

İran resmi ajansı IRNA'ya göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, İran'a ait petrol tankerine "Suriye'ye petrol taşıdığı" gerekçesiyle Cebelitarık Boğazı'nda İngiltere tarafından el konulması ve nükleer anlaşma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetiminin İran'a ait petrol tankerine el koymasının güvensizlik oluşturduğunu belirten Ruhani, "İngilizler, bu gemiyi İspanya kara sularında iken alıkoydu. Aslında kendileri o topraklarda ve Cebelitarık bölgesinde işgalci konumunda. İngilizlerin bu girişimi kendilerine zarar verecek. Denizlerde güvensizliği başlatan sizsiniz ve bunun sonuçlarını daha sonra fark edeceksiniz." şeklinde konuştu.

İngiltere'nin iç siyasette çalkantılı bir dönemden geçtiğini ve parlamento ile hükümet arasında uyum sağlanamadığını belirten  Ruhani, "Bu şartlarda İran'ın petrol tankerini alıkoymak ahmakça bir iş." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal