Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: 'Seçimler Tekrar Edilmeli'

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, Irak’ta gerçekleştirilen genel seçimlerin yaşanan şiddet olaylarından dolay ve seçimin şaibeli oluşundan kaynaklı iptal edilmesini istedi.

13.05.2018-21:30 - (Son Güncelleme: 13.05.2018-21:27) Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: 'Seçimler Tekrar Edilmeli'

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi liderliğindeki Vataniyye Koalisyonu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, yaşanan şiddet olayları ve şaibe iddiaları sebebiyle Irak’ta gerçekleştirilen seçimlerin iptal edilip tekrar yapılması, hükümetin yeniden seçim yapılana kadar vazifesini sürdürmesi istedi.

Yapılan açıklamada, hile karıştırıldığı vurgulanan seçimlere seçmenin ilgisiz kaldığına vurgu yapılırken, ilk kez kullanılan elektronik sistemle alakalı Yüksek Seçim Komiserliği'ne "karanlık emeller peşinde olmak" ithamında bulunuldu.

Allavi'nin başını çektiği koalisyonda 26 farklı siyasi parti ve siyasi kuruluş yer alıyor. Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi ve Sünni önderlerinden Salih Mutlak da bu koalisyonda seçim yarışına dahil oldu.

Irak'ta dün gerçekleştirilen genel seçimlerde özellikle kuzey bölgelerinde usulsüzlük iddiaları gündeme gelmiş, seçimlere katılım oranının ise çok düşük bir oran yani yüzde 44 olduğu ifade edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal