İngiltere'den PYD İtirafı

İngiltere Hükümeti, sorulan bir soru üzerine PYD'yle ilişkileri olduğunu kabul etti.

20.04.2018-21:25 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-21:27) İngiltere'den PYD İtirafı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, meclisin Dışişleri Komisyonunun Irak ve Suriye'deki Kürt hareketleriyle alakalı raporuna verdiği cevapta, "İngiliz Hükümeti'nin PYD/YPG ile sınırlı bir ilişkisi var, PKK ile ise hiçbir ilişki yok." açıklamasında bulundu.

YPG'YE PKK'DAN UZAK DURMALARI YÖNÜNDE UYARI

Bakanlık, İngiliz meclisinin alt kanadı Avam Kamarasının Dışişleri Komisyonu tarafından açıklanan "Kürtlerin hevesleri ve İngiltere'nin menfaatleri" başlıklı rapora yazılı cevap verdi. Raporda, "PYD/YPG ile temaslarımızda PKK ile olabilecek her türlü bağlantıları ile alakalı tedirginliklerimizi söylüyoruz ve kendilerini PKK'dan ve terör faaliyetlerinden uzaklaştırmaları çağrısı yapıyoruz." ifadelerine yer verildi. PKK ile PYD/YPG'nin benzer ideolojik amaçları olduğuna dikkat çeken İngiltere Dışişleri Bakanlığı, şu açıklamalarda bulundu: "PYD/YPG, kontrolü altındaki bölgelerde bu ideolojiye göre politik yapılar oluşturdu. PYD kontrolündeki bölgelerde yönetimle alakalı, özellikle de siyasi muhalefete hoşgörü gösterilmemesi ve yönetim yapılarında başkalarına yer verilmemesi ile alakalı endişelerimiz var."

İNGİLTERE, TÜRKİYE'NİN SINIRLARINI KORUMAYA DÖNÜK MEŞRU ÇIKARINI TANIYOR

İngiltere'nin Afrin'deki ve genel olarak kuzeydoğu Suriye'deki olayları de yakından izlediği söylenen metinde, "İngiltere gerilimin düşürülmesi ve sivil halkın korunması çağrısı yaparken, Türkiye'nin kendi sınırlarını korumaya yönelik meşru hakkını da tanıyor." ifadesi yer aldı.

SDG'YE HAVA DESTEĞİ SAĞLADIKLARINA DEĞİNİLDİ

Dışişleri Bakanlığının yazısında ayrıca İngiltere'nin DEAŞ'a karşı Küresel Koalisyonun içinde olarak, YPG'yi de içinde barındıran Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) hava desteği verdiği söylenip, "Fakat birer unsur olarak ne SDG'ye ne de YPG'ye silah, kaynak veya teçhizat sağladık." görüşü vurgulandı.

"TEK YANLI OTONOM İLANINI DESTEKLEMEYİZ"

Suriye'nin siyasal bütünlüğünü desteklediklerini söyleyen Dışişleri Bakanlığı, "İngiltere, hiçbir tek taraflı otonom ilanını desteklemiyor." ifadesini kullandı.

FIRAT KALKANI'NA ÖVGÜ

Türkiye'nin DEAŞ'a karşı yaptığı Fırat Kalkanı operasyonunu öven İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bu operasyonla temizlenen bçlgelerde süren Türk askeri varlığı ile Suriye Geçici Hükümetinin ve Türkiye'nin destek sağladığı muhaliflerin yönetime geldiğine vurgu yaptı. Bakanlığın yazısında, "İngiltere, Türkiye'nin Küresel Koalisyonun DEAŞ'la mücadeleye yaptığı bu önemli katkıyı memnuniyetle karşılıyor." ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal