Afrika Ülkesi Swaziland, İsmini Değiştirdi

Afrika'da yer alan Swaziland'ın kralı Mswati III, ülkenin adını değiştirdi. Bağımsızlığın kazanılmasının 50'nci yılında yapılan değişiklikle ülkenin yeni adı eSwatini Krallığı oldu.

20.04.2018-19:25 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-19:25) Afrika Ülkesi Swaziland, İsmini Değiştirdi

Swaziland Kralı Mswati III, krallığın Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazanmasının 50’inci senesinde ülkesinin ismini "eSwatini Krallığı" olarak değiştirdiğini açıkladı.

Güney Afrika’nın monarşiyle idare edilen son ülkesi olan yeni ismiyle eSwatini Krallığı, 1968 senesinde Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazanmıştı.

Kral Mswati III, kutlamalar esnasında yaptığı açıklamada, “Swaziland’ın asıl adına tekrar döneceğini duyurmak isterim."

Bağımsızlığını alan bütün Afrika devletleri, sömürgeleştirilmeden önceki adlarına geri döndü. Bunun için Swaziland artık resmi olarak eSwatia Krallığı diye anılacak” dedi.

Msawati, ayrıca "Swaziland" isminin "Switzerland (İsviçre)" ile de çokça karıştırıldığını ve ad değişikliğiyle bunun önüne geçileceğini bildirdi.

“Swazi’lerin yeri” manasına gelen eSwatia Krallığı adının hem İngilizce hem de Swazice olması sebebiyle bazı vatandaşlar değişikliğe tepki gösterdi.

Ülke isminin değiştirilmesinin anayasanın yeniden yapılması, Swaziland polis birimleri ve Swaziland Üniversitesi isimlerinin de değiştirilmesi anlamına gelebileceği duyuruldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal