İngiltere İşçi Partisi lideri Corbyn: Assange ABD'ye İade Edilmemeli

İngiltere'de ana muhalefet partisi başkanı Jeremy Corbyn, WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmemesini talep etti.

12.04.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-11:29) İngiltere İşçi Partisi lideri Corbyn: Assange ABD'ye İade Edilmemeli

İşçi Partisi lideri Corbyn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Irak ve Afganistan'daki mezalimin delillerini ortaya çıkardığından dolayı Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmek istenmesine, İngiliz hükümeti karşı çıkmalı" şeklinde konuştu.

Ana muhalefet partisi başkanı, bu mesajıyla beraber WikiLeaks'in yayınladığı ABD askerlerinin Irak'ta etrafa rastgele ateş etmesiyle 10 sivil ile 2 gazeteciyi öldürdüğünü gösteren videoyu da paylaştı.

7 SENE SONRA TUTUKLANDI

Assange, 2012 senesinden beri kaldığı Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde dün gözaltına alınmış, sonrasında da kefaletle serbest bırakılma koşullarını ihlal etme ve ABD'nin iade talebi doğrultusunda tutuklanmıştı.

ABD'NİN SAVAŞ SUÇLARINI YAYINLAMIŞTI

Assange'ın kurduğu WikiLeaks 2010 senesinde, ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları da kanıtlayan çok sayıda gizli belgeyi yayınlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal