İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten BM Genel Sekreteri'ne: Devrim Muhafızları Kararı Tehlikeli Bir Adımdır

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyine ilettiği mektupta ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesine eklemesine ilişkin uyarıda bulundu.

12.04.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-11:16) İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten BM Genel Sekreteri'ne: Devrim Muhafızları Kararı Tehlikeli Bir Adımdır

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, mektubunda ABD ve onun "kukla yönetimlerinin" Devrim Muhafızları’nın yabancı terör örgütü listesine eklenmesinin tüm sonuçlarından sorumlu tutulacağını vurguladı.

ABD'NİN BU ADIMI MACERACILIKTIR

ABD’nin bu kararını "maceracılık" olarak tanımlayan Zarif, Guterres’i işaret ederek, "Dikkatinizi, İran'ın resmi gücü Devrim Muhafızları Ordusunun, ABD'nin kanunsuz hükümeti tarafından yabancı terör örgütleri listesine alınması konusuna çekmek isterim. Bu benzersiz, kanun dışı ve tehlikeli bir adımdır." sözlerinde bulundu.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

ABD'nin İran'a karşı verdiği bu kararı şiddetle kınadıklarını belirten Zarif, bunu bölge ve uluslararası güvenlik açısından "tehlikeli" olarak değerlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal