İngiltere Başbakanı May'in Brexit Önerisi Parlamentoda Onaylandı

İngiliz parlamentosu’nda Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasındaki önlem maddesinin yerine ''alternatif bir mekanizma'' getirilmesi önerisi 301'e karşı 317 oyla onaylandı.

30.01.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:21) İngiltere Başbakanı May'in Brexit Önerisi Parlamentoda Onaylandı

İngiliz parlamentosu’nda düzenlenen oylamada Muhafazakar Partili milletvekili Graham Brady'nin verdiği ve Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasındaki önlem maddesinin yerine ''alternatif bir mekanizma'' getirilmesi önerisi 301'e karşı 317 oyla onaylandı.

Parlamento bugün oylanan diğer 6 tekliften 5'ini reddetti.

Reddedilen teklifler dahilinde ana muhalefetteki İşçi Partisinin ''yumuşak Brexit'' yeni bir referandum teklifi de bulunuyor.
Parlamentonun kabul ettiği tek teklif, Caroline Spelman'ın sunduğu anlaşmasız Brexit'ten kaçınılması teklifi oldu.

Reddedilen tekliflerden hiç biri hükümeti bağlayıcı bir teklif değildi. Cooper'ın sunduğu teklif parlamentoya milletvekillerinin inisiyatifiyle yasa tasarısı hazırlama ve geçirme olanağı sağlayarak Brexit sürecine yön verme fırsatı sağlayacak.

SONRAKİ AŞAMA

May AB önderlerine Brexit görüşmelerini tekrardan başlatmayı talep etmişti.

Başbakanlık, Theresa May'in ''en kısa zamanda'' değiştirilmiş bir anlaşmayı parlamentoya sunacağını, bunun da reddedilmesi halinde ertesi gün yine hakkında değişiklik teklifler sunabilecek bir önerge vereceğini bildirdi.

May, 13 Şubat tarihine kadar AB ile yeni bir anlaşma sağlayamaması halinde de 14 Şubat'ta parlamentoya değişiklik tekliflerine açık bir önerge ileteceğini belirtti.

Theresa May geçen hafta gerçekleştirdiği konuşmasında anlaşmanın en çok tepki çeken noktası ''tedbir maddesini'' değiştireceğini söylemişti.

Brexit anlaşmasının ''tedbir maddesi'' İngiltere'nin bir bölümü olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına Brexit'i takiben fiziki sınır girmemesini hedefliyordu.

May'in sunduğu Brexit anlaşması 15 Ocak tarihinde düzenlenen oylamada parlamentonun çoğunluğu tarafından onay almamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal