Akdeniz Günde 6 Göçmeni Hayattan Koparıyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin "Umutsuz Yolculuklar" başlığıyla yayınlanan raporunda Akdeniz düzensiz göçmenler için dünyanın en ölümcül noktası olarak nitelendirildi.

30.01.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:09) Akdeniz Günde 6 Göçmeni Hayattan Koparıyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK), "Umutsuz Yolculuklar" başlığıyla yayınlanan raporunda Akdeniz düzensiz göçmenler için dünyanın en ölümcül noktası olarak nitelendirildi. 

Raporda, 2018 senesinde Akdeniz'den Avrupa'ya geçen düzensiz göçmen sayısının 139 bin 300 olduğu ve bu sayının son 5 senenin en düşüğü olduğu belirtildi.

Geçişlerdeki düşüşe rağmen geçen sene Akdeniz'de 2 bin 275 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği ya da kaybolduğu bildirilen raporda, günde ortalama olarak 6 kişinin yaşamını yitirdiği vurgulandı.

AVRUPA’YA GİRİŞ KAPISI KONUMUNDA

İspanya, düzensiz göçmenler için ilk defa Avrupa'ya ana giriş kapısı haline geldi. 2018 senesinde İspanya’ya 8 bin kişi kara yolu kullanarak, 54 bin 800 düzensiz göçmen de deniz yolundan ulaşmıştı.

İtalya'ya ulaşanların sayısı da bir önceki yıla kıyasla 5 kat düşerek 23 bin 400'e indi. Bu düşüşte İtalya'nın yeni hükümetinin aldığı ağır önlemler etkili oldu. .

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Raporda, düzensiz göçmenlerin yolculukları esnasında cinsel taciz ve tecavüz, kaçırılma ve fidye tehlikeleriyle karşı karşıya oldukları belirtilerek, hükümetlere kaçakçılara karşı daha yoğun bir mücadele vermesi çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, yaptığı ilgili açıklamada, "Denizde hayat kurtarmak bir seçim değildir, bir politika meselesi değildir, asırlık bir zorunluluktur." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal