İngiliz Basını, Venezuela'nın Türkiye ile Olan Altın Ticaretini İncelemeye Aldı

ABD ve İngiltere, Türkiye'nin Venezuela ile arasındaki iyi ilişkilerden rahatsız oldu. İngiliz haber ajansı Reuters, Venezuela'nın altın ticaretini incelemeye aldı.

11.02.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-15:07) İngiliz Basını, Venezuela'nın Türkiye ile Olan Altın Ticaretini İncelemeye Aldı

Türkiye ile Venezuela arasındaki ortaklık dünyada bazı devletlerde büyük rahatsızlık uyandırdı. Bu devletlerin başında ABD ve İngiltere geliyor.

İngiliz basını iki devlet arasındaki ticaret anlaşmalarından oldukça rahatsız oldu. İngiliz haber ajansı Reuters, uluslararası yaptırımlara maruz kalan Venezuela'nın altın ticaretini araştırdı.

ALTIN KARŞILIĞI MAKARNA VE SÜT TOZU

Ajansa göre, altının önemli kısmı işlenmemiş olarak Türkiye'ye sevk ediliyor ve karşılığında temel gıda maddeleri alınıyor. Bu gıda maddelerinin başında ise Venezuela'nın çok gereksinim duyduğu makarna ve süt tozu geliyor.

Haberde resmi bilgilere göre Venezuela bu yolla 2018 senesi içerisinde Türkiye'ye 900 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın yolladı.

Öte taraftan ajans Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Venezuela lideri Nicolas Maduro arasındaki iyi ilişkiye de dikkat çekti.

ABD ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

ABD Maduro'nun elindeki altınları kullanmasını önlemek için yaptırımlara başvuruyor.

Donald Trump hükumeti bu çerçevede İngiltere'ye de Venezuela'nın İngiltere merkez bankasına yatırdığı 1,2 milyar dolarlık altın stokunu dondurması için baskı yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal