IKBY'den Uyarı! DEAŞ Yeniden Güçlenebilir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesiyle ilgili bir yazılı açıklama gerçekleştir

04.01.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-10:05) IKBY'den Uyarı! DEAŞ Yeniden Güçlenebilir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, önceki gün ABD’nin hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesiyle ilgili bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Irak toprakları üzerinden başka ülkelerin tasfiye hesapları yapması ve buna yönelik adımların onaylanmadığının belirtildiği açıklamada, Irak’ın egemenliğinin zedelenmesi sonucu son dönemlerde terör örgütü DEAŞ ile mücadelede önemli rolü bulunduğu öne sürülen Süleymani ve Mühendis’in öldürüldüğü belirtildi.

"Irak ülkelerin çekişme sahasına dönüşmemelidir." ifadesine yer verilen açıklamada şunlar söylendi: "Tarafları, sorunları diyalog ve barışla çözmeye, Irak'ın egemenliğine saygı duymaya davet ediyoruz. Bu karışıklık ve eylemlerin devam etmesi, Irak ve bölgeyi belirsiz bir geleceğe sürükleyeceği gibi DEAŞ gibi terörist örgütlerin güçlenmesine fırsat verecektir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal