Irak Ulusal Güvenlik Konseyi: ABD'nin Ülkede Askeri Varlığına Son Verilecek!

Başbakan Adil Abdulmehdi başkanlığında bir araya gelen Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD tarafından yapılan saldırıya yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

04.01.2020-09:29 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-09:21) Irak Ulusal Güvenlik Konseyi: ABD'nin Ülkede Askeri Varlığına Son Verilecek!

Başbakan Adil Abdulmehdi başkanlığında bir araya gelen Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'e karşı ABD tarafından yapılan saldırıya yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

Konseyden, toplantıdan sonra gerçekleşen açıklamada, Süleymani ve el-Mühendis'e karşı yapılan saldırının ülke egemenliğini ihlal ettiği vurgulanarak kınandı.

"ABD'NİN ASKERİ VARLIĞI SONLANDIRILABİLİR"

Bahsi geçen hava saldırısının ABD kuvvetlerinin Irak'ta bulunma şartlarının dışına çıkmak olduğunu vurgulayan açıklamada, yarın parlamentoda olağanüstü bir oturumda konunun masaya yatırılacağı ağı ve "ABD'nin ülkede askeri varlığına son veren bir karar alınabileceği" belirtildi.

Irak Başbakanı Abdulmehdi, önceki gün gerçekleştirdiği yazılı açıklamada "Resmi görev yapan Iraklı askeri liderin suikastı Irak halkı, devleti ve hükümetine karşı düşmanlıktır." diye konuşmuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, dün sabaha karşı Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal