Hanau'da Binlerce Kişi Irkçı Terör Saldırısına Karşı Bir Araya Geldi

Almanya'da binlerce kişi, Hanau kentinde Türklere ait iki nargile kafede gerçekleşen ırkçı terör saldırısını protesto için toplandı.

23.02.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 23.02.2020-17:48) Hanau'da Binlerce Kişi Irkçı Terör Saldırısına Karşı Bir Araya Geldi

Almanya'nın Hanau kentinde Türklere ait iki nargile kafede gerçekleşen ırkçı terör saldırısını protesto etmek için sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, "Teröre ve İslam düşmanlığına karşı" sloganıyla yürüyüş yaptı.

İkinci saldırının yaşandığı ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği Kurt-Schumacher Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, 2,5 kilometre uzaklıktaki ilk saldırının yapıldığı Heumarkt semtine kadar devam edecek.

Göstericiler yürüyüşün ardından Marktplatz Meydanı'nda açıklamada bulunacak.

Yürüyüşte Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, AK Parti Milletvekili Zafer Sarıkaya, CHP milletvekilleri Abdurrahman Tutdere ve Ünal Demirtaş da yer aldı.

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat gecesi Heumarkt ve Kurt-Schumacher caddeleri üzerindeki iki nargile kafeye silahlı saldırı gerçekleşmişti.

Yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Tobias Rathjen, saldırıdan sonra evine giderek 72 yaşındaki annesi Gabrielle Rathjen'i ve daha sonra kendi canına son verdi.

Saldırıda Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz adlı Türk vatandaşları ile Hamza Kurtovi (Bosnalı), Mercedes Kierpacz (Polonyalı), Kaloyan Velkov (Bulgar), Vili Viorel Pun (Romanyalı), Said Nasser El Hashemi (Afganistanlı) yaşamını yitirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal