Hamas'tan Trump'ın Barış Planına Tepki

Hamas Hareketi, ABD Başkanı Trump'ın bugün açıklayacağını duyurduğu ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirdiği sözde barış planını, "yeni bir büyük felaket" (Nekbe) olarak nitelendirdi.

28.01.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-10:08) Hamas'tan Trump'ın Barış Planına Tepki
Hamas sözcüsü Fevzi Berhum paylaştığı yazılı açıklamada, "Yüzyılın Anlaşması planı Filistin halkı için yeni bir Nekbe ve bu halka yönelik çifte (ABD-İsrail) bir saldırıdır." dedi.
 
Sözü geçen sözde barış planını akamete uğratma ve Filistin halkının çıkarlarını gözetmenin tüm Filistinlilerin görevi olduğunu belirten Berhum, bunun için cesur kararlar verilmesi ve genel bir seferberlik hali ilan edilmesinin gerekliliğini vurgulandı.
 
Konu olan plana karşı koymak adına Filistin genelinde direniş hareketlerinin dozunun artırılması gerektiğini belirten Berhum, Filistin yönetimine İsrail'le güvenlik alanındaki koordinasyonu acilen durdurma, İslam dünyasına da Filistin halkını destekleme çağrısında bulundu.
 
Başkan Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da dün yaptığı görüşmede, İsrail-Filistin meselesiyle alakalı "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirdiği sözde barış planına bugün açıklık getireceğini belirterek, "Gerçekleşmeye en yakın plan bu. Neler olacağını göreceğiz." ifadesine yer verdi.
 
İsrail, tarihi Filistin topraklarını 14 Mayıs 1948'de işgal etmiş, 1,4 milyon Filistinli halkın yaklaşık 800 binini şehir ve köylerinden göçe zorlamıştı. Bu durum, Filistinliler arasında "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak adlandırılıyor.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal