Hamas: Milyonluk Yürüyüş Filistinlilerin Haklarına Olan Bağlılığını Vurguluyor

Hamas, Nekbe'nin 71. yılı nedeniyle bugün başlayacak "milyonluk geri dönüş" gösterilerinin Filistin halkının, haklarına ve ulusal değerlerine olan bağlılıklarını vurguladığını belirtti.

15.05.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-13:39)

Hamas, Nekbe'nin 71. yılı sebebiyle bugün başlayacak "milyonluk geri dönüş" gösterilerinin Filistin halkının, haklarına ve ulusal değerlerine olan bağlılıklarını belirttiğini ifade etti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin halkı, siyonist çeteler tarafından 1948 senesinde tehcir edildiği topraklarına dönüş hakkından asla vazgeçmeyecek." mesajını aktardı.

Nekbe'nin 71. yılı sebebiyle bugün başlayacak "milyonluk geri dönüş" gösterilerinin Filistin halkının, haklarına ve ulusal değerlerine olan bağlılıklarını belirttiği ifade edilen açıklamada, "Filistinlilerin milyonluk gösteri düzenlemesi, geçen zamanın işgal kuvvetlerine karşı direnişi durdurmayacağını, Filistin halkının haklarına olan bağlılığını ve güçlü iradesini zayıflatmayacağını kesin bir şekilde gösteriyor." sözleri kullanıldı.

NEKBE FELAKETİ  

Filistinliler, 14 Mayıs 1948 tarihinde İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorla göç ettirilmesi sebebiyle 15 Mayıs'ı "Nekbe (Büyük Felaket)" olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967 yılından beri İsrail işgali altında bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal