Güney Kore'de Tarikat Lideri Coronavirüs Nedeniyle Ağlayarak Diz Çöktü

Dünyayı alarma geçiren coronavirüs salgınına Çin’den sonra en çok rastlanan ülkelerden olan Güney Kore'de, hastalığın ülkede yayılmasından sorumlu tutulan tarikat lideri ağlayarak, diz çöktü ve af diledi.

02.03.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-18:00)

Dünyayı alarma geçiren ve pek çok ülkeye sıçrayan coronavirüs Çin’den sonra en fazla Güney Kore’de görüldü. Salgının yayılmasından sorumlu tutulan ‘Shincheonji Kilisesi' isimli tarikatın 88 yaşındaki lideri Lee Man-hee, iki kez diz çökerek gözyaşları içinde “İnsanların affına sığınıyorum” diyerek af diledi.

En az 4 bin coronavirüs vakasının kayda geçtiği Güney Kore’de, salgının bu kadar yayılmasından sorumlu tutulan ‘Shincheonji Kilisesi' isimli tarikatın 88 yaşındaki lideri Lee Man-hee, bugün resmen kamuoyundan özür diledi.

Sesi titreyen ve ağladığı görülen Lee, Gapyeong’da basın mensuplarının karşısında tam iki kez diz çöktü ve “Üyeler adına halka en içten özürlerimi sunmak isterim” ifadelerini kullandı.

 Lee, “Kasıtlı olmasa da virüs çok sayıda insana bulaştı. Elimizden gelen çabayı gösterdik fakat engelleme konusunda başarısız olduk. İnsanların affına sığınıyorum. Çabalarından dolayı hükümete minnettarım. Hükümetin de affına sığınıyorum” dedi.

ÜLKEDE 260 BİNDEN FAZLA MÜRİDİ BULUNUYOR

Shincheonji Kilisesi, Güney Kore’deki coronavirüs vakalarının en az yarısıyla ilişkilendiriliyor. Tarikat üyesi olan ve kod adı '31. hasta' 61 yaşındaki bir kadın, ülkedeki hastalığın kaynağı olarak gösteriliyor. Daegu şehrinde yaşayan kadına 10 Şubat’ta teşhis konulmuş, kadının en az dört tarikat ayinine katıldığı saptanmıştı. Tarikatın 260 binden fazla müridi olduğu belirtiliyor.

Müritleri tarafından ‘Mesih’ ilan edilen tarikat lideri Lee Man-hee, coronavirüs salgınını ilk patlak verdiğinde ‘Shincheonji Kilisesi'nin hızla büyümesini engellemeye, kaydettiği ilerlemeyi yok etmeye yönelik şeytan işi’ olarak nitelemişti.

Güney Koreli yetkililer, Lee başta olmak üzere 11 tarikat liderine salgınla mücadelede yeteri kadar iş birliği yapmadıklarını gerekçe göstererek soruşturma açmaya hazırlanıyor.Liderler, ‘cinayetle’ de suçlanıyor.

Lee ise tarikatın hükümetle iş birliği yaptığını söylüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal