Çin'de Coronavirüsten İlk İdam Kararı

Çin'in güneyinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleyle görevli iki yetkiliyi öldüren kişiye idam cezası verildi.

02.03.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-17:03) Çin'de Coronavirüsten İlk İdam Kararı

Global Times gazetesinde yer alan habere göre, Yünnan eyaletine bağlı Honghı ve Yi Özerk Kentinde köyler arasına barikat kurularak coronavirüsün yayılmasını engellemek için çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmalar esnasında 6 Şubat'ta kapatılan bir yoldan arabasıyla izinsiz geçmeye çalışan Ma Cienguo isimli şahıs, kendisini engellemeye çalışan yerel yetkililerden Li Guomin ve Cang Guicou'u bıçaklayarak öldürdü.

Honghı ve Yi Özerk İli Orta Halk Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan Ma, idam cezasına çarptırıldı.

Çin'de coronavirüsün yayılmasıyla mücadele için bazı mahalle veya sokaklar arasına kurulan barikatlara halkın kimi zaman tepki gösterdiğini gözler önüne seren görüntüler, ülkenin sosyal medya platformlarına yansıyor.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan gün içinde yapılan yazılı açıklamada, salgın sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının, 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 914'e, coronavirüs vakası sayısının da 80 bin 26'ya yükseldiği ifade edilmişti.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta patlak veren coronavirüs salgını sebebiyle aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülke, Vuhan'da mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip coronavirüsün, kısa zamanda diğer şehir ve ülkelere yayılmasından dolayı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal