Google'da İstismar Suçu, 48 Kişinin İşine Son Verildi

Alphabet’in CEO'su Sundar Pichai tarafından şirketin çalışanlarına gönderilen bir mektupta, şirketin personeli arasında istismar sorunu olduğu ortaya çıktı

26.10.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-09:49) Google'da İstismar Suçu, 48 Kişinin İşine Son Verildi

Alphabet’in CEO'su Sundar Pichai tarafından şirketin çalışanlarına gönderilen bir mektupta, şirketin personeli arasında uygunsuz tensel bir davranış sorunu olduğu ortaya çıktı. Pichai Perşembe günü şirket çalışanlarına sürpriz bir e-posta göndererek, Google'ın 13 üst düzey yöneticisi de dahil olmak üzere, 2016'dan bu yana 48 çalışanın istismar suçundan işten çıkarıldığını söyledi. Pichai, "Son yıllarda, otorite pozisyonlarında insanların uygunsuz davranışları üzerinde giderek daha sert bir çizgi almak da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik yaptık" diye yazdı. "Son iki yılda üst düzey yöneticiler ve üstü olanlar da dahil olmak üzere 48 kişinin işine istismar suçu nedeniyle sonlandırıldı."

Mektupta, çalışanların hiçbirinin çıkış tazminat almadığına dikkat çekildi. Pichai, Google’ın çalışanların görevi kötüye kullanma durumunu bildirmek için gizli adsız kanallar kurduğuna ve tüm başkan yardımcılarının ve kıdemli başkan yardımcılarının iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerini açıklamak zorunda olduklarına dair güvence verdi. Mektubun devamında "İstismar veya uygunsuz davranışlarla ilgili her bir şikayeti incelediğimizden, araştırdığımızdan ve harekete geçtiğimizden emin olmak istiyoruz" dedi.

Mektubun gönderildiği gün, Google ana şirketinin büyüme hızının düştüğü bildirdi. BBC tarafından yayınlanan bir rapora göre, Google'ın sahibi olduğu Alphabet’teki paylar, Temmuz ile Eylül ayları arasında 33,7 milyar dolar gelir bildirdikten sonra New York'ta yüzde 3'ün üzerinde düşüş gösterdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal