ABD, Göçmenleri Risk Altında Bırakmaktan Suçlandı

BM'nin özel raportörü Agnes Callamard Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin insani yardım faaliyetlerini engellemeye yönelik göçmenlik kontrol tedbirleriyle göçmenlerin hayatlarını riske sokmaktan suçlu olduğunu söyledi.

26.10.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-09:26) ABD, Göçmenleri Risk Altında Bırakmaktan Suçlandı

BM'nin özel raportörü Agnes Callamard Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin insani yardım faaliyetlerini engellemeye yönelik göçmenlik kontrol tedbirleriyle göçmenlerin hayatlarını riske sokmaktan suçlu olduğunu söyledi. BM karargâhında düzenlediği basın toplantısında konuşan Callamard, "ABD 'nin keyfi cinayetlerden korunma sorumluluğunu ihlal eden bir dizi yasa var." Callamard, ABD’deki bazı çöl bölgelerinde su sağlama eyleminin adli takibat konusu olduğuna dikkat çekti. Callamard, “Su noktasını yok edilmesiyle bağlantılı herhangi bir ölümü keyfi bir cinayet olarak göreceğim. İnsanların bu hizmetlere erişmelerini engellediğinizde hayatlarını riske atıyorsunuz ve bu da kabul edilemez." dedi.

BM özel raportörü, göçmenlerin hayatlarını kurtarmaya çalışanları suçlu saymanın ve yargılamanın kabul edilebilir hale geldiğini kaydetti. Callamard, BM Güvenlik Konseyi’nin insan haklarından muaf tutulması ve işçilerin bu türden tedbirlere ulaşmalarına yardım etmesi yönünde bir karar vermesini istediğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal