Gizemli Bilderberg Toplantılarına Katılacak Türk İsimler Belli Oldu

1954 yılından beri her sene düzenlenen Bilderberg toplantıları bu sene Torino'da yapılacak. Gizli şekilde yapılan toplantılara bu sene de Türkiye'den önemli isimler katılacak. İşte katılımcı listesi?

07.06.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-15:33) Gizemli Bilderberg Toplantılarına Katılacak Türk İsimler Belli Oldu

1954 senesinde bu güne her yıl gerçekleştirilen Bilderberg toplantıları, bugünden başlayarak üç gün süresince Torino'da yapılacak. 2018 senesi Bilderberg görüşmelerinin davetli listesi de basına yansıdı. Bakın listede kimler var?

1954 senesinde ilk kez Hollanda prensi Bernhard tarafından, Avrupa ve Kuzey Amerika dünyasının elitlerinin bir araya gelmesi için yapılan Bilderberg görüşmelerine, 150'ye yakın davetli geliyor.

Dışarıya bütünüyle kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de çokça beslendiği bir yer olma niteliğini taşıyor. Bu sene, organizasyona 23 devletten 131 kişi davet edildi.

Organizasyonun bu yılki katılımcıları içinde Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Belçika Başbakanı Charles Michel, Estonya Başbakanı Jüri Ratas, Hollanda Başbakanı Mark Rutte gibi politikacıların, Vodafone CEO'su Vittorio Colao, Total CEO'su Patrick Pouyanné, Fiat-Chrysler Grubu Başkanı John Elkann, İsrail Bankası'nın eski idarecilerinden Stanley Fischer gibi iş dünyasından kişiler yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN KİMLER DAVETLİ : Bilderberg görüşmesine Türkiye'den de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) akademisyenlik yapan fizik mühendisi Canan Dağdeviren, Koç Holding Başkanı Ömer Koç, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde çalışan Doç. Dr. Behlül Özkan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Hürriyet Daily News genel yayın yönetmeni Murat Yetkin çağrıldı.

CANAN DAĞDEVİREN KİMDİ : 1985 doğumlu fizik mühendisi Canan Dağdeviren Harvard Üniversitesi’nin ‘Genç Akademi’ üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) kabul edilen ilk Türk. Canan Dağdeviren, ürettiği pilsiz çalışan giyilebilir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini bulan cihazla isminden söz ettirmeyi bilmişti. Dağdeviren geçtiğimiz senelerde Forbes dergisinin 30 yaş altı bilim insanı listesinde de yer bulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal