Trump ile Görüşmek İçin Diz Çöküp Yalvardı

ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatlarından Rudy Giuliani, Donald Trump'ın toplantıyı iptal etme kararı ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un görüşmenin gerçekleştirilmesi için yalvardığını açıkladı.

06.06.2018-23:26 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-23:28)

Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani, İsrail'de yer aldığı bir konferansta yaptığı açıklamada, Kuzey Kore tarafından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e karşı hakaret içeren açıklamanın ve nükleer savaş tehdidinin ardından Donald Trump'ın toplantıyı iptal etmekten başka seçeneğinin kalmadığını ifade etti.

'KİM TRUMP'A YALVARDI'

Avukat Rudy Giuliani, Beyaz Saray yönetiminin bu katı tavrının Kuzey Kore lideri Kim'i, tutumunu yumuşatmaya zorladığını kaydederek, "Kim Jong-un, dizlerinin üzerine çökerek bunun (zirve) için yalvardı’’ diye konuştu.

Donald Trump, 24 Mayıs günü Kuzey Kore lideri Kim'e bir mektup yazarak, son açıklamalarındaki "öfke ve açık düşmanlıktan" ötürü 12 Haziran günü iki lider arasında Singapur'da gerçekleştirilmesi öngörülen zirveye katılmayacağını ifade etmişti.

'HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR'

Bu açıklamadan bir hafta sonra Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD lideri Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim'in Singapur'da yapılması muhtemel zirveyle alakalı hazırlıklarını "aktif bir şekilde" devam ettiğini açıklamıştı.

Nükleer silahsızlanma ve güvenlik meselelerinin masaya yatırılması öngörülen 12 Haziran günkü toplantının, 1950-53 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan bu yana süren ateşkes durumunun kalıcı bir barışa dönüşmesi yolunda önemli bir adım olması hedefleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal