Fransa'dan ABD'ye Rest: Artık Olmaz!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nin güvenliğinin artık ABD'ye emanet edilemeyeceğini söyledi. Macron bu konudaki önerilerini ilerleyen aylarda açıklayacağını ifade etti.

27.08.2018-17:52 - (Son Güncelleme: 27.08.2018-17:59)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Avrupa Birliği'nin (AB) emniyetini kuvvetlendirecek yeni öneriler hazırladığını ve AB'nin emniyetinin artık ABD'ye emanet edilemeyeceğini ifade etti.

MACRON, AB'NİN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN RAPOR SUNACAK

Elysee Sarayı'nda 250 kadar diplomat, milletvekili ve uluslararası ilişkiler uzmanının katıldığı görüşmede açıklamalar yapan Macron, AB'nin emniyeti ile alakalı önerilerini ilerleyen aylarda sunacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı "Rusya da dahil Avrupa'daki bütün partnerlerimizle güvenlik meselelerini enine boyuna gözden geçirmemizi talep edeceğim" dedi.

TRUMP, MÜTTEFİKLERİYLE MESAFELİ OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Macron'un açıklamaları öncesinde ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefikleriyle arasına mesafe koyan bir dizi konuşma yapmıştı. Trump konuşmalarında, Batı ittifakının karşılıklı savunma meselelerindeki kararlılığını sorgulamış ve ABD'nin Avrupa'ya verdiği askeri desteğin fazla masraflı olduğundan dem vurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal