Fransa'da Ulaşım Durdu! Halk Sokakta!

Fransa'da halk, Macron'un reform ve kemer sıkma politikalarını protesto etmek için sokağa döküldü. Eylemciler yüzünden ulaşım durma noktasına geldi.

04.04.2018-17:20 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-11:31) Fransa'da Ulaşım Durdu! Halk Sokakta!

Fransa'da demiryolu çalışanlarının da eylemlere katılmasıyla büyüyen grev dalgası, Fransa sokaklarını savaş alanına dönüştürdü. Fransız medyası şehirlerde büyük grev dalgasını, Fransa acı çekiyor manşetiyle verdi.

Fransız demiryolu çalışanları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un reformlarını yeniden düzenleme konusundaki kararlılığını test edecek bir grev dalgası başlattı. Kemer sıkma politikalarına tepki büyüyor. Dün başlayan eylemler, ikinci gününde daha da alevlendi. Kolluk güçleri eylemcilere, çok sert müdahale etti.

POLİS ŞİDDETİN DOZUNU ARTTIRDI!

Sözde demokrasi hamileri kendi ülkelerinde grevler olunca demokrasiyi rafa kaldırdı. Polis, eylemcilere karşı aşırı şiddet uyguluyor.

ULAŞIM DURMA NOKTASINDA

Milyonlarca yolcu, eylemler yüzünden sorun yaşadı.  Fransa'da trenlerle 4.5 milyon yolcu taşınıyor. Yüksek hızlı trenlerin büyük kısmı, şehirlerarası trenlerin yüzde 75'i ve uçuşların yüzde 30'u protestolar sebebiyle iptal edildi. İspanya, İtalya ve İsviçre'ye giden trenler iptal edildi. İngiltere ve Brüksel'e giden dört trenden üçü çalışacak. Belçika'ya ve Hollanda'ya giden trenlerin ise grevden etkilenmeyeceği düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal