Fransa'da Sendika Liderleri ile Başbakan Görüştü

Fransa Başbakanı sendika liderleriyle bir araya geldi. Grevlerin başlamasından itibaren ilk kez bir Fransız yönetici, işçi sendika yöneticileri ile görüştü.

07.05.2018-20:56 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-21:11)

Fransa Başbakanı Edouard Philippe işçi sendikası başkanlarıyla ile buluştu. Nisan ayı ile başlayan ve 3 ay devam etmesi öngörülen grevler nedeniyle gerçekleştirilen toplantıda Fransız Başbakan, borç yükü altındaki SNCF demiryolu firmasının 2022 senesinde başa baş noktasına ulaşmasını beklediğini belirtti.

LAURENT BRUN, CGT İŞÇİ SENDİKASI DEMİR YOLU İŞÇİLERİ BÖLÜMÜ BAŞKANI:

"Bizim açımızdan tartışılacak bir konu yok, grev sürecek. Bu toplantının olumlu yanı sonunda karar vermeye yetkisi olan biri ile görüşmemiz oldu. Bu sayede en azından sorularımıza yanıt alabileceğiz."

Aralıklarla toplam 36 gün sürmesi öngörülen grevin toplam faturası 720 milyon euroya erişecek.

ROGER DILLENSEGER, UNSA İŞÇİ SENDİKASI DEMİR YOLU İÇİLERİ BÖLÜMÜ SÖZÜSÜ:

"Şu an borcun devredilmesiyle ilgili kesin bir tutarımız yok. 1 Ocak 2020'den 2022 yılına uzanan bir programımız var."

Sendika liderlerinden biri, Başbakanın Mayıs ayı sona ermeden bu konuya dair bir açıklama yapılacağı sözü verdiğini belirtti.

Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu olan CGT, yapılan görüşmelerde hükümetin konsensüse dair müspet sinyaller vermesine karşın, günlük hayatı felce uğratan grevlere devam edileceğini ifade etti.

Grev dalgası çerçevesinde kurum çalışanları, Haziran sonuna kadar 5 iş gününün ikisinde iş bırakma grevi yapmayı düşünüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal