Fransa'da Grevler Sürüyor! Elektrikler Komple Kapatıldı

Fransa'da demiryolu çalışanlarının grevi sebiyle Paris ve çevresinde tren seferlerinin yarısının iptal edildiği duyuruldu. Birçok sektörde grevler devam ediyor.

03.05.2018-21:33 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-21:31) Fransa'da Grevler Sürüyor! Elektrikler Komple Kapatıldı

Fransa Ulusal Demiryolu İdaresi (SNCF) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Fransa genelinde süren grevlerin tren seferlerine etkisi yorumlandı.

Yapılan açıklamada, 23 Mart tarihinde başlayan ve haftada iki gün olmak üzere aşamalı olarak gidilen grevlerin 7. katılımın arttığı belirtildi. Buna göre, Fransa genelinde yarın demiryolu ulaşımında önemli aksaklıkların oluşmasının beklendiği, başkent Paris ve çevresinde ise tren seferlerinin yarısının iptal edildiği bilgisi geçildi.

SNCF yönetimi, yarınki grev sebebiyle Fransa genelinde hızlı trenlerin yarısı, bölgesel ve ulusal çapta hizmet veren trenlerin yüzde 45'i, banliyö ve uluslararası trenlerin ise yarıya yakınının seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

ENERJİ SEKTÖRÜ GREVLERİ

Grevlerin devam ettiği bir başka sektör olan elektrik ve gaz işçilerinin ise 300 bin evin elektrik sayacını kapattığı duyuruldu.

Güneydoğu Fransa'da bulunan Savoie bölgesinde etkili olan sayaç kapatma ve elektrik kontörünü kapatma protestoları sebebiyle Chambery kentindeki tren garının elektriksiz kaldığı açıklandı.

AİR FRANCE UÇUŞLARI İPTAL

Havacılık sektöründe ise grevler, ulusal havayolu şirketi Air France seferlerinin iptaline sebep oldu. Air France yönetimi, işçilerin yüzde 6 oranında ücretlere zam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi isteğiyle devam ettirdikleri grev sebebiyle yarınki seferlerin ortalama yüzde 25'inin iptal edildiği bilgisini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Air France'in uzun ve kısa mesafe seferlerinin yüzde 20'sinin, orta mesafe seferlerinin ise yüzde 35'inin iptal edildiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal