Fransa Bakanı: AB Ordusu Felaketlere Karşı Birlikte Mücadele Edebilir

Fransa Silahlı Kuvvetleri Bakanı Florence Parly, AB'nin potansiyel hızlı konuşlandırma gücünün, doğal afetlerin sonuçlarının üstesinden gelmek, insani yardım sağlamak ve askeri operasyonlar için kullanılabileceğini söyledi.

08.11.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-10:54) Fransa Bakanı: AB Ordusu Felaketlere Karşı Birlikte Mücadele Edebilir

Fransa Silahlı Kuvvetleri Bakanı Florence Parly, AB'nin potansiyel hızlı konuşlandırma gücünün, doğal afetlerin sonuçlarının üstesinden gelmek, insani yardım sağlamak ve askeri operasyonlar için kullanılabileceğini söyledi. "Hangi krizler hakkında konuşuyoruz? Her türlü kriz var. Bir iklim krizi olabilir - tıpkı geçen sene Saint Martin'deki Irma fırtınası gibi ... Fransa, 2013 yılında Şahel bölgesine gittiğinde, bunu tek başına yaptı. Gelecekte de benzer bir kriz yaşanırsa, Bu operasyona katılmak isteyen müttefiklerimizle birlikte hazırlanırız., "diye konuştu. Parly, AB 'nin ilk bakanlık toplantısından sonra Paris bloğunun hızlı konuşlandırma gücünü oluşturmak için onaylanan girişim açıklamalarını yaptı.

Görüşmelerde, Fransız savunma şefi, bu eyaletlerin üst düzey Genelkurmay üyeleri toplantısının Cuma günü yapılacağını söyledi.
Avrupa Birliği'nin ortak askeri müdahale gücünü oluşturma fikri, ilk kez Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron tarafından dile getirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal