Filistinli Bilim Adamı Mossad Tarafından Öldürüldü

Malezya'da yaşayan Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş, sabah namazına giderken maskeli iki kişi tarafından öldürüldü. Ailesi olayı Mossad'ın yaptığını iddia etti.

21.04.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-17:11) Filistinli Bilim Adamı Mossad Tarafından Öldürüldü

Malezya’da öldürülen Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın ailesi, saldırıyı Mossad’ın yaptığını öne sürdü. Malezya İslam Partisi de bu iddiayı destekliyor.

Bu sabah Malezya’da maskeli iki saldırgan tarafından yapılan silahlı saldırıyla öldürülen Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın babası, saldırının arkasında İsrail’in istihbarat birimi Mossad’ın olduğunu açıkladı. Al Jazeera kanalının internet sitesine açıklama yapan baba, Malezyalıların soruşturmayı düzgün bir şekilde yürütmesini istediğini söyledi.

Haberi manşetten aktaran Al Jazeera, Fadi el-Batş’ın bugün bir konferans için Türkiye’ye gitmeyi planladığını da açıkladı.

Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, şüphelilerin "bir istihbarat birimine bağlı Avrupalılar" olduğunu açıkladı.

Malezya İslam Partisi (PAS) Genel Başkanı Abdul Hadi Awang, başkent Kuala Lumpur'da Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş’ın ölümüne ilişkin, "Mossad ve Siyonist ajanlarının ülke sınırlarımıza girdiği düşüncesi halkın aklını karıştırıyor. Mossad, dünyada Müslüman liderleri öldürmesiyle biliniyor" dedi.

Awang, benzer suikastların daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus ve Lübnan'da da yapıldığına dikkat çekerek, "İsrail büyük güçlerin ardına saklanarak terör eylemleri yapmaktadır. Malezya hükümetini bu olayı sorgulamaya ve İsrail'e karşı dikkatli olmaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Polisten yapılan bildiriye göre, 35 yaşındaki Batş, Kuala Lumpur'daki evinden çıkıp sabah namazı için camiye gittiği esnada yolda kimliği belirsiz motosikletli iki şahıs tarafından suikasta uğradı.

Kuala Lumpur'daki özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görevini yapan elektrik mühendisi Batş, aldığı kurşun yaraları sebebiyle olay yerinde hayatını kaybetti.

Gazze nüfusuna bağlı Batş, Filistin halkının mücadelesine destek veren hayır kurumlarında aktif görev alıyordu.

Malezya üniversitesi (UM) mezunu olan Batş, eşi ve üç çocuğuyla beraber yaklaşık 10 senedir Malezya’da yaşıyordu.

Batş'ın, sabah namazı için gittiği camide gönüllü olarak imamlık yaptığı öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal