Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: 'Doğu Kudüs Filistin'in Edebi Başkentidir'

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap ülkelerini, BM Güvenlik Kurulu’na sunduğu barış planını desteklemeyi talep ederek, ‘Doğu Kudüs'ün, Filistin'in ebedi başkenti olduğunu tekrarlıyorum’ şeklinde konuştu.

15.04.2018-21:47 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-21:41) Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: 'Doğu Kudüs Filistin'in Edebi Başkentidir'

KUDÜS FİLİSTİN’İN EDEBİ BAŞKENTİDİR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 29. Arap Birliği Zirvesi'nin açılış oturumundaki konuşmasında, Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımak ile uluslararası yasalarını ihlal ettiğini bildirdi.

Amerikan’nın attığı bu adımla kendini, arabulucu yerine taraf olarak konumlandırdığına parmak basan Abbas, artık Amerika’nın barış planından söz etmesinin samimiyetinin kalmadığını belirtti.

Arap devletlerine, şubat ayında BM Güvenlik Kurulu'na sunduğu barış planını desteklemeye davet eden Abbas, Arap Barış Girişimi'ne dayanan bahsi geçen barış planının, 2018 yılında bir uluslararası barış konferansının düzenlenmesi, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de tam üye olmasının kabul olunması, uluslararası haklı kararlara bağlı kalacak ciddi görüşmelere öncülük edecek çok taraflı uluslararası bir mekanizmanın oluşturulması ile üzerinde anlaşmaya varılacak maddelerin hayata geçirilmesi için tarihin belirlenmesini içerdiğini aktardı.

"Doğu Kudüs'ün, Filistin'in ebedi başkenti olduğunu tekrarlıyorum" diyen Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap ülkelerinden, İsrail'in BM Güvelik Kurulu'na daimi üyesi olma yönündeki isteğini engellemeleri isteğinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal