Eski CIA Çalışanı Casusluk Yapmak İçin Çin İle Anlaştığını İtiraf Etti

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski bir çalışanı, Çin ile bu ülkeye ABD'ye ait ulusal savunma bilgilerini aktarmak için anlaşma yaptığı suçlamalarını kabul etti.

02.05.2019-14:56 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-14:46)

CIA'den 2007 yılında ayrılan ve geçen sene ABD'de gözaltına alınan Jerry Chun Shing Lee, çıkarıldığı mahkemede, Çinli istihbarat yetkilileri ile para karşılığında gizli bilgileri aktarmak için iş birliği yaptığını kabul etti.

Çin için casusluk yapma suçundan yargılanan Lee, Virginia bölgesine bağlı Alexandria şehrindeki Bölge Mahkemesi'nde, "Gizli bilgileri toplamak ve göndermek için Çin ile gizlice anlaştım." ifadesinde bulundu.

Öte yandan Lee'nin, Çin’e herhangi bir istihbarat sağlama noktasında başarılı olup olmadığı ise henüz tespit edilemedi.

Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD hükümetine bağlı avukatlardan G. Zachary Terwilliger, yaptığı açıklamada, "Lee ülkesini sattı, yabancı bir hükümetin casusu olmak için anlaşma yaptı ve sonrasında defalarca müfettişlere yalan söyledi." açıklamasında bulundu.

2018 YILINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

1994-2007 senelerinde CIA'ye hizmet eden 54 yaşındaki Jerry Chun Shing Lee, 2018 yılının başında, teşkilatın varlıklarının ve çalışanların numaralarıyla isimlerinin yazılı olduğu gizli belgeleri yasa dışı bir şekilde alıkoymaktan gözaltına alınmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal