İran 290 CIA Ajanı Tespit Ettiğini Açıkladı

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) adına İran ve farklı ülkelerde çalışmalar yapan 290 ajanın tespit edilerek, yakalandığını açıkladı.

20.04.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-10:39) İran 290 CIA Ajanı Tespit Ettiğini Açıkladı

İran devlet televizyonunda çıkan haberlere göre, başkent Tahran'da konuşma yapan Alevi, İran istihbarat kuvvetlerinin birçok ülkede CIA adına faaliyette olan 290 kişiyi tespit ettiğini duyurdu.

Bakan Alevi açıklamasına şu şekilde devam etti:

"ABD istihbarat servisine karşı yürütülen karmaşık süreç neticesinde ülkemiz dahil olmak üzere farklı ülkelerde faaliyette olan 290 CIA ajanını tespit ettik. Bu bilgileri, dost ülkelerin istihbarat servisleriyle yaptığımız istihbarat paylaşımında kendilerine ilettik ve birçok ülkede CIA'in istihbarat kaynakları yakalandı."

AJANLAR YARGIYA TESLİM EDİLDİ

İran İstihbarat Bakanı Alevi, İran'da hassas merkezlerde çalışmalar yapan yabancı istihbarat servisleriyle ilişkili onlarca ajanın da yakalanarak, yargıya teslim edildiğini bildirdi.

İstihbarat Bakanlığı tarafından izlenen savunma stratejisini saldırgan strateji olarak değiştirdiğini belirten Alevi, ülke ismi açıklamadan yabancı istihbarat servislerine büyük bir darbe indirdiklerini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal