Esad Rejimi, Yeniden Türkmendağı'na Saldırmaya Başladı!

Suriye'de yeniden toparlanmaya başlayan Esad rejimi, muhaliflerin kontrolünde olan Türkmendağı'nı tamamen kontrol altına almak için için saldırı başlattı.

11.08.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 11.08.2018-11:41)

Esad rejimi ve yandaşları ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra şehirlerinde hakimiyeti almalarının ardından Lazkiyeli Türkmenlerin yaşadığı Türkmendağı bölgesinin hakimiyetini tamamen sağlamak için harekete geçti.

GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ

Türkmendağı bölgesinde Özgür Suriye Ordusu idaresindeki iki hatta piyade ve topçu saldırıları yapan rejiminin bölgeye askeri yığınağı devam ediyor. İdlib'deki AA muhabirinin açıkladığına göre, rejim kuvvetlerinin topçu birlikleri "gerginliği düşürme bölgesi" sınırları içindeki Türkmendağı'nı ele almak için dün gece muhaliflerin cephe hattına şiddetli saldırılar yaptı.

TOP ATIŞLARI DÜZENLİYORDU

Esad rejimi ve destekçisi İran'ın idaresindeki yabancı terörist militanlar ile başını terörist Mihraç Ural'ın çektiği THKP-Acilciler grubu bir aydır cephe hattında keşif devriyesi, askeri yığınak ve yer belirleme amaçlı top atışları yapıyordu. Muhalif kaynaklara göre, Türkmendağı'nın doğusunda İdlib şehrine uzanan hattaki Ubin ve Naciye bölgelerine saldırı yapan rejim ve destekçileri, ilk aşamada bu hattı keserek Türkmendağı'nı sarmayı düşünüyor.

KARA VE HAVA SALDIRILARI DÜZENLENDİ

İdlib-Lazkiye geçiş hattında olduğu için önem arz eden Türkmendağı'nın düşmesi durumunda, Lazkiye'nin tamamı rejimin hakimiyetine geçecek. Öte taraftan, rejim askerleri dün Türkmenağı'nın doğusunda İdlib şehrine bağlı Zuayniyye ve Tuffahiyye köyleri ile Bidama beldesine kara ve hava harekatı yaptı.

TÜRKMENDAĞI'NDAKİ SON DURUM

Rejim, 2015'in son aylarında Rusya'nın hava yardımı ile Türkmendağı'nın yüzde 85'ini ele almıştı. Bölgede ikamet edn 20 bin kadar Türkmen ve Arap, Türkiye'ye göç etmek mecburiyetinde kalmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal