ABD'li Yazardan Trump'a İncirlik Tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından bir tepki de Washington Post yazarı Brian Klaas'tan geldi. Klaas, "Trump, İncirlik'teki 50 nükleer bombayı unutuyor. Bu ciddi sorun oluşturuyor" dedi.

11.08.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 11.08.2018-11:08)

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Yeni Ekonomi Yaklaşımı" sunumu gerçekleştirdiği esnada paylaştığı bir tweet, Türkiye'de piyasaları allak bullak etti. ABD'nin Türkiye'den aldığı demir ve alüminyuma iki katı vergi koyacağını ilan eden Trump, TL'yi de direkt hedef alarak Türkiye'ye karşı düşmanca bir tavır sergiledi. Trump'ın bu kararı ardından dolar 6.80 TL düzeyine dek çıktı.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz turu esnasında Trump'a tepki koyarak, "Koyunlarında besledikleri FETÖ'cü alçaklarla alakalı birşey yapmayanlar bize hukuk dersi veremez. Ekonomik manipülasyon üstünden bize diz çöktürmek isteyenler bu halkı tanımıyor. Bu halka şantaj ve tehdit işlemez. Hele hele kabadayılık hiç işlemez." dedi.

TRUMP'A İNCİRLİK HATIRLATMASI: NÜKLEER FÜZELERİ UNUTMA!

Türkiye Trump'ın bu adımı, Türkiye'de olduğu gibi ABD ve dünyanın geri kalanında da yankı uyandırdı. Washington Post yazarı ve uluslararası stratejiler uzmanı Brian Klaas ise, ABD tarafından Trump'a en ilginç ikazı yapan kişi oldu. Twitter üstünden Trump'ın tweet'ine yanıt veren Klaas "Erdoğan 'ın hayranı değilim, fakat (Trump'ın yaptığı) pervasız bir açıklama. Türkiye bir NATO devleti ve Türkiye'de yer alan bir ABD hava üssünde (İncirlik) 50 nükleer bomba var. Trump'ın tweetleri ciddi ulusal ve uluslararası güvenlik sorunları teşkil etmeyi sürdürüyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal