Kuzey Kore'den ABD'ye Tarihi Teklif

Kuzey Kore resmi gazetesi ABD ile olan savaşın bittiğini açıkladı. Yapılan açıklamada imzalanan ateşkes anlaşmasının barış anlaşmasına dönüştürülmesi teklife edildi.

10.08.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 10.08.2018-13:50)

Kuzey Kore'nin resmi yayın organı Rodong Sinmun, ABD ile savaşlarının bittiğini açıkladı. Kuzey Kore rejimi ABD tarafına, savaşa son vermeyi ve ateşkes anlaşmasının barış anlaşmasına çevirmeyi teklif etti.

"DÜNYA ÇAPINDA BARIŞ VE GÜVENLİĞİN TESİS EDİLMESİ İLK ADIMDIR"

Kuzey Korenin resmi yayın organı Rodong Sinmun'da yer alan açıklamada, "Kuzey Kore'nin ateşkes ilanı, yalnızca Kore yarımadasında değil, ayrıca bölgede ve dünya genelinde barışın ve emniyetin sağlanmasındaki ilk adımdır" değerlendirmesinde bulunuldu.

KUZEY KORE BARIŞ ÖNERDİ

Gazete, ateşkesin ABD ve Kuzey Kore'nin askeri taraflarının da ortak açıklama yayınlamasıyla bölgede emniyetin tesis edilmesi için lazım olan şartların sağlanacağını tahmin ettiklerini duyurdu. Gazetedeki bildiride, Kuzey Kore rejimi ABD tarafına, savaşı bitirmeyi ve ateşkes anlaşmasının barış anlaşmasına çevrilmesini teklif etti.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump, 12 Temmuz'da Singapur'da bir araya gelmiş, ortak açıklama imzalamışlardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal