Endonezya'da Ramazan Boyunca İnsanları Sahura Savaş Uçakları Uyandıracak

Endonezya’daki savaş uçakları, Cava adasındaki Müslümanları Ramazan ayı süresince sahura kaldırmak amacıyla imsak vaktinden önce alçaktan uçarak davulcu görevi görecek.

10.05.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-11:51)

Endonezya Hava Kuvvetleri, savaş uçakları Ramazan ayı sürecince insanları sahura uyandırmak amacıyla alçak uçuş yapacağını duyurdu.

Endonezya Hava Kuvvetleri sözcüsü Sous Yauris yaptığı açıklamada, “İmsaktan önce insanları sahura uyandırmak çok zor bir görev. Bu pilotlarımızın gece uçuş becerilerini geliştirmesine de aktkı sağlıyor. Sabah 10’dan sonra oruç tutan pilotlarımıza uçuş izni verilmiyor” sözlerini kullandı.

'SAHURA KALDIRMA GELENEĞİNE DEVAM EDECEĞİZ'

Endonezya Hava Kuvvetleri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçuşların Cava adasında yer alan Surabaya, Surakarta, Klaten, Sragen ve Yogyakarta başta olmak üzere adanın çeşitli şehirlerinde uygulanacağını belirtti ve "Savaş uçaklarını kullanarak insanları sahura kaldırma geleneğine devam edeceğiz.."

İTİRAZ EDEN VATANDAŞLAR VAR 

Fakat halkın tamamı bu uygulamayı pek de desteklemiyor. Bazı Cava adası sakinleri uçak seslerine  itiraz ederek, “Nüfusun tamamının Müslüman olmadığı ve oruç tutmadığı düşünülürse, bunun gereksiz bir uygulama olduğu kanaatindeyiz. Bu saatler diğer dinlerden olan kişiler için dinlenme saatleridir” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal