Fransa, Türk Liselerinin Açılmasını İstemiyor: İslamcı İdeolojiyi Ülkeye Taşır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa’da Türk liseleri açmak istediğine ilişkin iddia hakkında açıklama yapan Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, bu fikre sıcak karşılamadıklarını belirtti.

10.05.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-11:37)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa’da Türk liseleri açmak istediğine ilişkin iddia hakkında açıklama yapan Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, bu fikre sıcak karşılamadıklarını belirtti. Blanquer, Türkiye’nin bu liseler üzerinden İslamcı ideolojiyi Fransa’ya taşımak istediğini iddia etti.

Fransız medyasına açıklamalarda bulunan Blanquer, "Türkiye, İslamcı ideolojinin etkisini getirme arayışında, biz bu tür girişimlerin ilerlememesi için çok dikkatli davranacağız. Fransa bu girişimler için açık bir alan olamaz” ifadesinde bulundu.

FRANSA TÜRK LİSELERİNDEN TEDİRGİN

Bakan, “Bu ülkede herkesin uyması gereken Cumhuriyet kuralları var. Bu konudaki endişelerimizi Türk muhatabıma da bildirdim." sözlerini kullandı.

Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'da İslam'ın ve doğru cihadın öğretilmesine yoğunlaşarak Türk liseleri açmak istediğini ileri sürmüştü.

Gazete, hükümetin bu fikri muhtemelen onaylamayacağını ifade etmişti.

TÜRKİYE'DEKİ FRANSIZ LİSELERİNE TEHDİT İDDİASI 

Diğer yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan bir Fransız Eğitim Bakanlığı yetkilisi, Türk yetkilerle düzenlenen görüşmelerde Fransa’da Türk liselerinin kurulmasına sorun çıkartılması durumunda Ankara’nın da Türkiye’deki Fransız liselerinin çalışmasına sorun çıkartma tehdidinde bulunduğunu iddia etti.

Ankara ve İstanbul’da iki lise Fransız eğitim sistemiyle uyumlu bir eğitim veremekte.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal