Endonezya'da 7,3 Büyüklüğünde Deprem

Endonezya'nın Maluku eyaletinde, 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can veya mal kaybı olup olmadığı ise henüz belirsiz

24.06.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-11:43)

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre, Endonezya'da merkez üssü Maluku Bölgesi açıklarında meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem, deniz seviyesinin 208 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) depremi 7.7 olarak açıklarken, depremin ardından tsunami alarmı vermedi. Depremin can veya mal kaybına neden olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

Endonezya'da 28 Eylül 2018'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunami Donggala, Palu ve Sigi bölgelerini etkilemişti. Bölgedeki deprem ve tsunamide, 4 bin 340 kişi yaşamını yitirmişti.

AVUSTRALYA’NIN DARWİN KENT MERKEZDEKİ BAZI BİNALAR BOŞALTILDI

Avustralya Yayın Kurumu’na yansıyan bilgiye göre Endonezya'daki deprem, Avustralya’nın Darwin kent merkezinden de hissedildi.

Şehirde yoğun olarak hissedildiği ifade edilen deprem sonrasında şehir merkezindeki bazı binalardan yüzlerce kişinin tahliye edildiği duyuruldu.

Öte yandan, Meteoroloji Bürosu Avustralya’ya yönelik tsunami tehlikesi bulunmadığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal