Yunanistan Başbakanı Çipras'tan Türkiye'ye Sondaj Uyarısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’ye Meis adası açıklarındaki sondaj çalışmalarına karşı uyardı ve ‘bunu aklından bile geçirmemesi gerektiğini’ belirtti

24.06.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-11:09)

Yunanistan’ın kamu yayıncısı EPT3’e konuşan Aleksis Çipras, Atina’nın kendi kara sahanlıklarında gerçekleştirilecek olan herhangi bir sondaj çalışmasına karşı planı olduğunu ve bunları engelleyeceklerini ifade etti.

Çipras, Avrupa Birliği’nin bu hafta Lüksemburg’da gerçekleştirdiği toplantıda Ankara’ya, Doğu Akdeniz’deki yasadışı çalışmalarından dolayı açık ve sert bir mesaj verdiğini aktardı.

Çipras, daha önce de Ankara’ya uyarıda bulunmuş ve söz konusu tutumundan vazgeçmemesi durumunda bunun ‘bedeli’ olacağını belirtmişti.

YUNAN ORDUSU HAZIRDA BEKLİYOR  

Diğer yandan Yunan silahlı kuvvetlerinin de olası bir gerginliğe karşılık Ege Denizi’nde hazırda beklediği bildirildi.

Ekathimerini’nin konuya ilişkin kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yetkililer en çok Rodos’un doğusunda ve Meis’in güneyinde Türkiye’nin olası bir müdahalesi konusunda tedirgin.

Habere göre olası bir gerginlikte Yunan deniz kuvvetleri karşılık verecek, fakat hava kuvvetleri de destekleyici rol oynayacak.

İKİNCİ SONDAJ GEMİSİ DE GÖNDERİLDİ  

Türkiye ve Kıbrıs arasında Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı noktasında uzun süredir anlaşmazlık söz konusu.

Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu ileri sürerek sondaj çalışmalarının egemenlik haklarını çiğnendiğini iddia ediyor. Türkiye ise aksini öne sürerek sondaj gemisiyle arama faaliyetlerine devam ediyor.

Ankara geçtiğimiz hafta bölgeye ikinci sondaj gemisini de göndermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal