Düşen Uçağa Ait Kara Kutu Bulundu!

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi başkanı, Perşembe günü AFP'ye düşen Lion Air jetinden bir kara kutu bulunduğunu söyledi.

01.11.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-09:47) Düşen Uçağa Ait Kara Kutu Bulundu!

189 kişi ile Endonezya'nın Bangla adasına giden Boeing-737 Max uçağı, yerel saatle 06.33'te Jakarta'nın havaalanından ayrıldıktan 13 dakika sonra yere düştü. Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi başkanı, Perşembe günü AFP'ye düşen Lion Air jetinden bir kara kutu bulunduğunu söyledi. "Henüz FDR (uçuş veri kaydedici) veya CVR (kokpit ses kaydedici) olup olmadığını bilmiyoruz." dedi.
Kara kutunun uçağın yakınlarında Endonezya kuzey kıyılarındaki su yüzeyinin 30 metre derinliğinde (98.4 mil) bulunduğunu bildirdi.
Endonezya televizyon kanalı Kompas TV'ye göre, kara kutu sudan çıkarıldı.

Arama daha önce güçlü bir akıntı tarafından engellenmişti. Endonezya'nın Bangka adasında bulunan Pangkal Pinang kentine bağlı, düşük maliyetli Lion Air havayolu şirketine ait JT610, Jakarta Havaalanı’ndan ayrıldıktan kısa bir süre sonra yerel saatle 06: 33'te trafik kontrolünü kaybetti. Basında çıkan haberlere göre, düşen uçakta toplam 189 kişi vardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal