Dünyanın En Pahalı Şehirleri Açıklandı! İstanbul'un Sıralaması Değişti

Dünyanın en pahalı şehirler sıralaması açıklandı. Önemli değişikliklerin olduğu listede, İstanbul'un da sırası değişti

27.06.2018-22:38 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-22:29)

ABD merkezli Mercer isimli uluslararası araştırma şirketinin 400 farklı noktada ve 200 farklı hizmet ve ürün üzerinde yaptığı detaylı araştırma neticesinde yaşam masrafları en yüksek şehir Hong Kong oldu. Hong Kong'u sırasıyla, Japonya’nun başkenti Tokyo, İsviçre’de bulunan Zürih, Singapur ve Güney Kore’nin başkenti Seul takip etti.

Angola'nın başkenti Luanda 6. sırada bulunurken, Çin'in en büyük şehri Shanghai 7. Sıraya oturdu. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Çad'ın başkenti N'Djamena (Encemine) ise 8. Sırada yer aldı. Pekin ve Bern ilk 10'a giren diğer kentler arasında oldu.

EN UCUZ KENT TAŞKEN

Dünyanın yaşam ücretlerinin en düşük yerleri Özbekistan'ın başkenti Taşkent (209'uncu sırada), Tunus (208) ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek (207) sırada yer aldı. ABD’li araştırma şirketi Mercer, yöneticilerinden Yvonne Traber, ilk 10 listesine Çin'den şehirlerin girmesini, Çin’in ekonomi alanında yaptığı atılım ve bunun getirdiği Yuen para biriminin uluslararası çapta değer kazanması olduğunu ifade etti.

İSTANBUL VE AVRUPA'DAKİ ŞEHİRLER LİSTEDE GERİLEDİ

Mercer araştırma şirketinin bu sıralamayı hazırlarken özellikle ev kiraları, enflasyon, ürün ve hizmetlerin fiyatlarındaki değişime bakıldığında Batı Avrupa kentlerinin sıralamada üst sıralara çıktığı görülüyor.

Sıralamada Almanya'daki kentler Frankfurt 68, Berlin 71 ve Münih ise 57'inci noktada bulundu. İngiltere’nin başkenti Londra 10 basamak geriye giderek 19'uncu sırada yer alırken, Fransa’nın başkenti Paris 34'üncü yer aldı. İsviçre'nin Fransa'ya sınır şehri Cenevre ise ev fiyatlarının düşmesi nedeniyle ilk 10'dan çıktı.

Listeye Türkiye'den giren tek şehir olan İstanbul ise 163. sırada yer aldı. Rusya'nın başkenti Moskova 17, İsrail'in başkenti Tel Aviv 16.sırada yer aldı. ABD'den sıralamaya giren ilk şehir 13. sıradan New York oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal