İlk Uzay Ülkesi Devlet Başkanını Seçti

İlk uzay ülkesi olmayı amaçlayan Asgardia, devlet başkanını seçti. Yemin ederek göreve başlayan Igor Ashurbeyli, gelecekte yapacaklarını anlattı.

27.06.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-09:22) İlk Uzay Ülkesi Devlet Başkanını Seçti

‘İlk uzay ülkesi’ olma amacı ile yola koyulan Asgardia, 'devlet başkanı'nı dün seçti. Yemin ederek vazifesine başlayan Devlet Başkanı Igor Ashurbeyli, ilk amaçlarının beş yıl içinde bütün dünyaya internet yayını yapan uyduları Dünya yörüngesine yerleştirmek olduğunu söyledi.

Euronews'in aktardığına göre, dün Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan törende açıklama yapan ‘Devlet Başkanı' Ashurbeyli, bugünün insanlık tarihindeki en kritik olaylardan bir tanesi olarak kitaplarda yazacağını kaydetti. Bütün bakanlıkların ve hükümet kurumlarının da tamamlandığını bildiren Ashurbeyli, bu şekilde insan ırkının kurduğu ilk uzay cumhuriyeti olduklarını söyledi.

İLK ÜÇ HEDEF BELLİ

Ashurbeyli, ilk amaçlarının 5 yıl içinde bütün dünyaya internet veren uyduları Dünya yörüngesine yerleştirmek olduğunu söyledi. Sonrasında 10-15 yıl içinde uzay yolculukları gerçekleştirmek amaçlı mekikler yapmayı planlayan topluluğun, üçüncü amacı ise 25 yıl içinde Ay üstünde bir yerleşim merkezi açabilmek .

Seçili vekillerden meydana gelen bir meclisi ve üyeleri tarafından oylama ile onaylanan bir anayasası olan Asgardia, ilerde uzayda koloniler açabilmeyi amaçlıyor. Azerbaycan kökenli bilim ve iş insanı Ashurbeyli'nin 12 Ekim 2016'da kurduğu Asgardia'nın bugün 200 binden çok üyesi var.

Norveç mitolojisinde olan ve uzayda yer alan 'Asgard Dünyası'ndan ismini alan develet, şu anda 200 binden çok üye ile kendini 172. en kalabalık devlet olarak kabul ediyor. BM'ye de üye olmayı amaçlayan Asgardia'nın bayrağı ve milli marşı da var.

VATANDAŞ OLMAK YILLIK 100 EURO
 
Asgardia'nın internet sayfasından kayıt olmak bedava. Ancak meclise seçilebilmek gibi vatandaşlık haklarından yararlanabilmek için üyelerden 100 euro civarında senelik ücret talep ediliyor.
 
'FAHİŞ VERGİ OLMAYACAK' GARANTİSİ

Şimdilik gönüllü bağışlarla para toplayan devlet, ileride kurulacak vergi sistemiyle para problemine çare bulmayı amaçlıyor. Bununla beraber ‘Devlet Başkanı' Ashurbeyli, vergilerin yüksek oranda olmayacağı hususunda üyelere garanti de verdi.
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal