Dünya Sağlık Örgütü: Ebola Virüsü İçin Acil Durum Yok

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola virüsü hastalığının yaygınlaşması, ciddi ilgi gerektiren bir konu olmayı sürdürüyor.

18.10.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-11:08) Dünya Sağlık Örgütü: Ebola Virüsü İçin Acil Durum Yok

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola virüsü hastalığının yaygınlaşması, ciddi ilgi gerektiren bir konu olmayı sürdürüyor, ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO)  Direktörü  Tedros Adhanom Ghebreyesus Çarşamba günü, uluslararası acil durum ilan edilmesine henüz bir neden bulunmadığını söyledi. Günün erken saatlerinde, WHO başkanı, Afrika ülkesindeki Ebola salgınının durumunu tartışmak üzere Acil Durum Komitesi toplantısı düzenledi.

Ghebreyesus, Twitter’dan "Acil Durum Komitesinin halk sağlığı ile ilgili uluslararası bir acil durum ilan etmeme yönünde bir karar aldım. Ancak bu, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınını ciddiye almadığı anlamına gelmiyor. Bu konuda, Kongo Cumhuriyeti’nde 250’den fazla çalışanımız var.’’ açıklamasını yaptı. Ayrıca, ülkedeki güvenlik durumunun, yerel topluluk içindeki güvensizliğin ve ölümün coğrafyaya yayılmasının salgına karşı mücadele çabalarını engelleyen başlıca faktörler olduğunu belirtti.

Kongo Cumhuriyeti’nde en son Ebola salgını 33 kişinin hayatını kaybettiği bir önceki salgından birkaç ay sonra 1 Ağustos'ta görüldü. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, son sayımla birlikte toplamda 139 ölüm olmak üzere toplamda 216 vaka kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal