Coronavirüs Kuzey Kore'de 20'den Fazla Can Almış Olabilir

Pyongyang yönetimi, son iki ayda 20'yi aşkın insanın şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini bildirdi. Kuzey Kore, şu anda karantina altında olan kişilerin sayısını paylaşmıyor.

02.03.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-14:39) Coronavirüs Kuzey Kore'de 20'den Fazla Can Almış Olabilir

Kuzey Kore'de yetkililer, devlet medyası aracılığıyla ülkede yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakası bulunmadığına dair açıklamalarda bulunsa da ocak ayından şimdiye kadar en az 20 kişinin şüpheli biçimde yaşamını yitirdiği bildirildi.

İnternetten yayın yapan Daily NK gazetesinde bulunan habere göre, ocak ayından şimdiye kadar Kuzey Kore genelinde 20'den fazla kişinin şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini ortaya koyan bilgi edinildi.

Kaynaklar, Covid-19 ile bağlantılı olduğu iddia edilen belirtiler gösteren ve yaşamını yitiren ya da karantina altına alınan kişiler hakkında istatistik tutulduğunu fakat bilgilerin gizlendiğini öne sürdü.

Kuzey Kore'de üst düzey bir hükümet kaynağı da 27 Şubat'ta Daily NK'ye, "Kuzey Kore'nin acil hastalık kontrol merkez komutanlığı istatistikleri, ocaktan şimdiye kadar 23 kişinin akut zatürreden öldüğünü gösteriyor." şeklinde açıklama yaptı.

Bu sayıya, yüksek ateş, öksürük ve ciddi solunum güçlüğü geliştikten sonra yaşamını yitiren herkesin sayılması sonucu ulaşıldığını ifade eden kaynak, ülkenin tüm bölgelerinde benzer belirtiler gösterenp toplam 82 kişinin karantina altına alındığını söyledi. Kaynak, belirtileri azalan hastaların taburcu edildiğini fakat sürekli olarak yeni vakaların ortaya çıktığını dile getirdi.

Kuzey Kore'de 25 Şubat itibarıyla söz konusu ölümlerin 7'sinin, karantina altına alınanların da 16'sının başkent Pyongyang'da görüldüğü öne sürüldü.

İlk olarak Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan şehrinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan Covid-19, kısa zamanda diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

DSÖ, son olarak, Covid-19 için küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek"e çıkarmıştı.

Covid-19 salgını sebebiyle dünya genelinde 2 bin 914'ü Çin'de olmak üzere toplam 3 bin 44 kişi hayatını kaybederken, virüsten enfekte olan kişi sayısı 89 binden fazla.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal