Ünlü Markalar Zorla Çalıştırılan Uygur İşçileri Kullanmakla Suçlanıyor

Avustralyalı bir düşünce kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre Çin, gözaltı kamplarında tuttukları Uygurları dünyanın en önde gelen markalarının malzeme tedarik ettiği fabrikalarda zorla çalıştırıldığını öne sürdü.

02.03.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-14:10) Ünlü Markalar Zorla Çalıştırılan Uygur İşçileri Kullanmakla Suçlanıyor

Apple, BMW ve Sony gibi küresel markalar, işçilerin zorla çalıştırıldığı fabrikalardan malzeme alma konusunda suçlanıyor.

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü, Çin hükümetinin Sincan'daki kamplardan 80.000 veya daha fazla Uygur'u ülke genelindeki fabrikalara gönderdiğini söyledi.

Düşünce kuruluşu, "Uygurlar, teknoloji, giyim ve otomotiv sektörlerinde en az 83 tanınmış global markanın tedarik zincirinde bulunan fabrikalarda çalışıyor." dedi.

"Çin'deki bazı fabrikalar, devlet destekli bir işgücü düzeni altında zorla çalıştırılan Uygurları kullanıyor." Bu markalar arasında "Apple, BMW, Gap, Huawei, Nike, Samsung, Sony ve Volkswagen" yer alıyor.

Sincan'daki gözaltı kamplarında tahmini olarak bir milyon Müslüman etnik azınlık tutuluyor. İlk başta böyle bir kampın olduğunu inkâr eden Çin daha sonra, bu kampları "öğrencilerin" dini aşırıcılık, terörizm ve ayrılıkçılıktan uzaklaştırmak amacıyla "mesleki eğitim merkezleri"nde Mandarince öğrendiklerini söyledi.

Sağcı gruplar Çin'i Uygurları zorla İslam geleneklerinden uzaklaştırmaya ve onları çoğunluktaki Han kültürüne entegre etmeye çalışmakla suçluyor. Çin hükümeti ise resmi olarak, bazı Sincan işçilerini yoksulluğun azaltılması adına diğer bölgelere aktardığını söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal