Çinli Bakan Rusya ile Olan Askeri Bağlarını Övdü

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe Perşembe günü yaptığı açıklamada, askeri alandaki Rus-Çin ilişkilerinin uyumsuzluk, çatışma karşıtı ve hedef alınmayan üçüncü ülkelere dayalı bir işbirliği örneği olduğunu söyledi.

25.10.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-09:47)  Çinli Bakan Rusya ile Olan Askeri Bağlarını Övdü

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe Perşembe günü yaptığı açıklamada, askeri alandaki Rus-Çin ilişkilerinin uyumsuzluk, çatışma karşıtı ve hedef alınmayan üçüncü ülkelere dayalı bir işbirliği örneği olduğunu söyledi. Wei, Xiangshan Forum'da yaptığı konuşmada, "Çin-Rusya askeri ilişkileri uyumsuzluk, çatışma karşıtı ve hedeflenmeyen üçüncü ülkelere dayalı bir işbirliği örneğidir." dedi. Savunma bakanı, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki ilişkilerin yüksek düzeyde geliştiğini belirterek, kapsamlı ikili stratejik işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Aynı zamanda Wei, ABD ordusuyla yüzleşmeyi ve karşılıklı saygıyı aramaya çağırdı. Savunma bakanı, iki silahlı kuvvetler arasındaki ilişkilerin ikili ilişkilerdeki istikrarın temelini oluşturması gerektiğini kaydetti.

Moskova, yakın zamanda çeşitli bölgelerde Pekin ile aralarındaki ilişkileri övmüştü. Özellikle, Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus-Çin ilişkilerinin yükselişte olduğunu, iki ülkenin aktif olarak çok taraflı formatlarda işbirliği yaptığını ve uluslararası meselelerin çözümünde sorumlu bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal