Çin Hükumeti, Müslümanlara Zorla Domuz Eti Yedirdi

Çin yeni yıl kutlamaları için Çin hükumeti Müslüman halka davetiye gönderdi. Davete katılmayan Müslümanlara zorla domuz eti yedirildiği ve alkol içirildiği iddia edildi.

09.02.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-17:01) Çin Hükumeti, Müslümanlara Zorla Domuz Eti Yedirdi

Çin'in batı taraflarında yer alan Xinjiang bölgesinde Çin'li görevliler bölgede yaşayan Müslümanlara Çin Yeni Yıl kutlamalarına katılmaları için davetiye yolladı. Davetiyede kutlamalara katılmayı kabul etmeyen Müslümanların eğitim kamplarına katılacağını not ederek tehdit etti.

MÜSLÜMANLARDAN YILBAŞI ETKİNLİKLERİNE KATILMALARI İSTENDİ

Aynı yerde olan Ili Kazakh Autonomous Prefecture şehrinde yaşayan Müslümanlar, Çin yılbaşısı arefesinde Çin'li görevlilerin polis eşliğinde evlere çiğ domuz eti ve alkol dağıttıklarını ve Müslümanlardan evlerini yılbaşına uygun bir biçimde süsleyip ışıklandırmalarını talep ettiklerini ifade ettiler.

MÜSLÜMANLARA ZORLA DOMUZ ETİ YEDİRDİLER

Kazakh kentinde yaşayan ve adı açıklanmayan Müslüman bir kadın, İslamda alkol ve domuz eti yasak olmasına karşın Çin'li görevlilerin yapılan her kutlamadan önce Müslümanlara zorla domuz eti yedirip alkol içirdiklerini ifade etti.

Dünya Uygur Konseyi basın sözcüsü Dilxat Raxit, Çin görevlilerinin Müslümanlara yasak olan domuz eti ve alkol gibi şeyleri gönderdiklerine yönelik çok sayıda haber aldıklarını söyledi.

Dilxat Raxit, Çin görevlilerinin Müslümanları asimile etmek ve Müslümanları Han Çin kültürüne adapte etmek için ellerinden geldiğini yaptıklarını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal