Venedik Belediyesi Şehre Girenlerden Ayak Bastı Parası Alacağını Açıkladı

İtalya'nın Venedik şehri 1 Mayıs'tan itibaren şehre günübirlik giriş yapanlardan ayak bastı parası alınacağını açıkladı. İlk aşamada 3 euro alınacakken bu ücretin 10 euroya kadar çıkabileceği bildiriliyor.

09.02.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-16:37) Venedik Belediyesi Şehre Girenlerden Ayak Bastı Parası Alacağını Açıkladı

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro bu hafta içerisinde yaptığı açıklamada 1 Mayıs'tan itibaren şehre girişler için günlük 3 euro ücret alınacağını açıkladı. Brugnaro, gelecek seneden itibarense bu ücretin 10 euroya dek çıkacağını açıkladı. Venedik Belediyesinin alt kurulunda bu hafta içinde onaylanan projenin üst kurulda da onaylanmasının ardından uygulanmaya başlaması bekleniyor.

GÜNÜBİRLİK GİRİŞ YAPANLARDAN ÜCRET ALINACAK

Giriş ücreti uygulamasına Venedik'in tarihi şehir merkezi ve etrafındaki adalar dahil olacak. Venedik'te ikamet edenler, eğitim görenler ve bu bölgelerdeki otellerde kalanlardan ise bu ücret alınmayacak. Hala Venedik de dahil olmak üzere İtalya'nın birçok şehrinde otellerde konaklayanlardan "turist vergisi" toplanıyor. Yeni uygulamayla ise şehirde konaklamayan fakat günübirlik giriş yapanlardan da ücret alınacak.

100-450 EURO ARASI PARA CEZASI

Bu sene için 3 euro olarak tespit edilen giriş ücreti, 1 Ocak 2020'den itibaren seyahat dönemine göre 6-10 Euro arasında olacak. Bu parayı ödemedikleri tespit edilenlere ise 100-450 euro arası ceza kesilecek. Belediye Başkanı Brugnaro, 2022'den itibaren de şehri ziyaret etmek isteyenlerin sanal ortamda rezervasyon yaptırması gerekeceğini ifade etti fakat bu planın ayrıntılarını açıklamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal