CIA Direktör Adayı Haspel Cumhuriyetçileri İkiye Böldü

ABD Başkanı Donald Trump'ın CIA direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel ile ilgili Cumhuriyetçiler tarafından farklı görüşler açıklanmaya devam ediyor.

10.05.2018-23:56 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-23:52) CIA Direktör Adayı Haspel Cumhuriyetçileri İkiye Böldü

ABD lideri Trump'ın Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel ile alakalı tartışmalar devam ediyor.

ABD'de Cumhuriyetçilerin kritik kişilerinden Arizona Senatörü John McCain'in, Haspel için "hayır" oyu vereceğini açıklaması hali hazırda olan tartışmaları daha da alevlendirdi. Arizona'da kanser tedavisi gören Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinde McCain, halen CIA direktörlüğüne vekaleten bakan Haspel için Senato Genel Kurulunda yapılacak oylamada "hayır" oyu kullanacağını duyurdu.

Amerikan kamuoyunda büyük ilgiye konu olan açıklama, Haspel'in Senatodan onay almasının zor olacağı şeklindeki değerlendirmelere sebep oldu. Lakin McCain'in açıklamasının ardından Cumhuriyetçilerin diğer bir kritik ismi Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, "Evet oyu vereceğim" şeklinde açıklamada bulundu.

MCCAİN İLE GRAHAM KARŞI KARŞIYA

CIA direktör adayı Haspel'in "işkenceci geçmişine" dikkat çeken McCain'in aksine Graham, Senatodaki oturumda verdiği ifadelerden Gina Haspel'in "CIA'in eskiden uyguladığı işkence yöntemlerini reddettiği ve gelecekte de bunları uygulamayacağı konusunda garanti verdiğine" vurgu yaptı.

McCain ise yazılı açıklamasında Gina Haspel'in bir vatansever olduğuna inandığını ifade ederek, "Ancak Bayan Gina Haspel'in ülke dışındaki hapishanelerde Amerikalıların yaptığı işkencelere gözetmenlik yapmış olması rahatsızlık verici. Senato görevini yapmalı ve onun adaylığını reddetmelidir" diyerek arkasında olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal