İsrail Bahreyn'in Verdiği Destekten Memnun

İsrail, abluka altındaki Golan Tepeleri'nde dün gece yaşanan saldırılarda İsrail'e desteğini açıklayan Körfez ülkesi olan Bahreyn'in açıklamasını "Ortadoğu'da kurulan yeni ittifakın habercisi" olarak yorumladı.

10.05.2018-23:34 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-23:44) İsrail Bahreyn'in Verdiği Destekten Memnun

İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'de İran silahlı güçlerinin konuşlu olduğu yerlere yönelik saldırılarının sonrasında Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife'nin yaptığı destek açıklamasını memnuniyetle kabul etti.

Dürzi-Arap asıllı Bakan Kara, Al Halife’nin desğini, İran'ın düşmanca tavırlarına karşı İsrail'e verilmiş tarihi bir destek olarak nitelendirdi.

Al Halife'nin açıklamasının "Ortadoğu'da kurulan yeni ittifakın habercisi" olduğuna dikkat çeken Bakan Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Bu destek Ortadoğu'da kurulan yeni ittifakı gösteriyor. Başbakan Netanyahu’nun önemli çalışmaları sayesinde İsrail, bu ittifakın elzem bir parçasını teşkil ediyor"

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran bölgedeki mevcut durumu ihlal etmeyi, gücü ve füzeleriyle ülkelere müdahaleye devam ettiği sürece, İsrail'in de aralarında bulunduğu bölge devletlerinin, tehlike noktalarını imha ederek kendilerini savunma hakkı bulunmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal