Cezayir'deki Eylemlerde Ülkenin İlk Geçici Hükumetinin Başbakanının Oğlu Öldü

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın cumhurbaşkanı adayı olmasını protesto eden vatandaşların eyleminde güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında ilk geçici hükümetin başbakanı Bin Yusuf bin Hadde'nin 60 yaşındaki oğlu Hasan Hadde yaşamını yitirdi.

02.03.2019-18:31 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-18:21) Cezayir'deki Eylemlerde Ülkenin İlk Geçici Hükumetinin Başbakanının Oğlu Öldü

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanı adayı olmasını protesto için başkent Cezayir'de yapılan eylemlerde bağımsızlık ardından kurulan ilk geçici hükümetin başbakanı Bin Yusuf bin Hadde'nin 60 yaşındaki oğlu Hasan Hadde yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren Hasan Hadde'nin ağabeyi Selim Hadde sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yayınladığı açıklamada, kardeşinin başkentteki eylemler esnasında öldüğünü söyledi.

Açıklamada Hadde "Başkentte barışçıl bir biçimde süren eylemlere güvenlik ekiplerinin müdahale etmesi neticesinde büyük bir izdiham oldu. O sırada kardeşim Hasan ile olan temasımız kesildi. Sonraki saatlerde başkentteki Mustafa Paşa Hastanesinden bir personel beni arayarak kardeşimin cansız bedeninin hastane morgunda olduğunu ifade etti." sözlerine yer verdi.

Yerel medyada çıkan haberlerde de yaşamını yitiren Hadde'nin epilepsi hastası olduğu, eylemlere müdahale sırasında meydana gelen izdihamda yaşamını yitirdiği bildirildi.

Görgü tanıkları ise izdihamın güvenlik ekiplerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek isteyen eylemcilerin ilerlemesini önlemek için müdahale ettiğini sırada yaşandığını ve olayda Hadde'nin içlerinde olduğu 5 kişinin de yaralandığını aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal