İran Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanı Irak'a Gidecek

Irak Dışişleri Bakanı, İran Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanının kısa süre sonra Irak'a geleceklerini ifade etti.

02.03.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-17:40) İran Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanı Irak'a Gidecek

Irak Dışişleri Bakanı, İran Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanının kısa süre sonra Irak'a geleceklerini ifade etti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLADI

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali Hekim, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamada,  'Bağdat'ta devam eden yoğun diplomasi trafiği çerçevesinde dostlar ve kardeşlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Filistin Devlet Başkan Mahmut Abbas ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Irak'ı ziyaret edecek' bilgileri paylaşıldı.

Muhammed Hekim, Filistin Devlet Başkan Mahmut Abbas'ın 3 ve 4 Mart, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ise 11 ve 12 Mart tarihinde Bağdat'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

BAĞDAT'A YOĞUN ZİYARET

Irak'ta son zamanlarda meydana gelen sıkı diplomasi trafiği kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran Dışişleri Bakan Muhammed Cevad Zarif, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ürdün Kralı 2. Abdullah, İspanya Kralı 6. Felipe, Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande Bağdat'a geldi.

Muhammed Hekim, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun kısa süre sonra Irak'a geleceği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal