"Cemal Kaşıkçı'nın Öldürüldüğüne Dair Ses ve Görüntü Kaydı Var"

Washington Post gazetesi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın işkence edilerek öldürüldüğüne dair ses ve görüntü kayıtlarının olduğunu açıkladı.

12.10.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-09:34) "Cemal Kaşıkçı'nın Öldürüldüğüne Dair Ses ve Görüntü Kaydı Var"

ABD'nin en büyük gazetelerinden Washington Post, bazı Türk görevlilerin ABD'li görevlilere, "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü neticesini destekleyen ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını" ifade ettiğini kaydetti. Haberde bir görevlinin, "Onun (Kaşıkçı'nın) sesini ve Arapça konuşan diğer adamların seslerini duyabiliyorsunuz. Onun nasıl sorgulandığını, işkenceye maruz kaldığını ve ardından öldürüldüğünü duyabiliyorsunuz." biçimindeki sözleri de yer aldı.

"TÜRKLER, ABD'LİLERE KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DESTEKLEYEN SES VE GÖRÜNTÜ KAYITLARINA SAHİP OLDUKLARINI SÖYLEDİ"

Washington Post'ta, "Türkler ABD'li görevlilere, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü neticesini destekleyen ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını ifade etti" başlığıyla paylaşılan haber, Kaşıkçı vakasına yeni bir bakış açısı sağladı.

İsmi duyurulmayan bazı Amerikalı ve Türk görevlilere dayandırılan haberde, Türk Hükümetinin, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü kesileştiren kayıtlara sahip olduğunu Amerikan tarafına söylediği belirtildi.

"KAYITLAR OLAYIN DETAYLARINI GÖSTERİYOR"

Haberde, görevlilerin, "Kayıtlar, bir Suudi güvenlik ekibinin, 2 Ekim'de konsolosluğa girmesinin ardından Kaşıkçı'yı resmi bir evrakı almak üzere göz altına aldığını, ardından öldürüp bedenini parçalara ayırdığını ifade ediyor." biçimindeki sözlerine yer verildi.

Aynı görevlilerin sözlerine göre olayla alakalı ses kaydının, Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi güvenlik ekibinin sorumlu bulunduğunu ikna edici bir biçimde ortaya koyduğu bildirildi.

"İŞKENCEYE MARUZ KALDIĞINI VE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYABİLİYORSUNUZ"

Haberde bir görevlinin, "Onun (Kaşıkçı'nın) sesini ve Arapça konuşan diğer adamların seslerini alabiliyorsunuz. Onun nasıl sorgulandığını, işkenceye maruz bırakıldığını ve ardından öldürüldüğünü duyabiliyorsunuz." biçimindeki sözleri de yer aldı.

Washington Post'un haberinde, söz hususu kayıtların ABD'li görevliler tarafından görülüp görülmediğinin net olmadığı, fakat Türk görevlilerin Amerikalı muhataplarına "kayıtların detayını" anlattıkları bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal